Информации за испорака

Испорака на купените производи од интернет продавницата www.klimamarket.mk се врши до секое достапно населено место на територија на Република Северна Македонија  во рок од 1 - 3 работни дена од денот на уплатата на производот.

КЛИМАМАРКЕТ го задржува правото да го продолжи периодот на испорака не повеќе од 7 дена без да го извести купувачот и повеќе од 7 дена со договор со купувачот. 

Испораката се врши до влезот на објектот на наведената адреса за испорака, каде купувачот го превзема производот.

Во неработни денови, државни празници и во недела не се врши испорака.

КЛИМАМАРКЕТ не сноси одговорност доколку има доцнење на испораката, а истото е предизвикано од страна на доставувачот.

За производи чија цена на чинење е над 5.000 денари, КЛИМАМАРКЕТ обезбедува бесплатна достава низ државата, до наведената адреса.

Производите се соодветно спакувани со цел да се избегне нивно оштетување при транспорт.

Секој купувач е должен веднаш при прием на производот да изврши проверка и доколку забележи оштетувања на надворешното пакување веднаш да го пријави истото на лицето што ја доставува пратката, а доколку се забележани оштетувања на производот веднаш, најдоцна во рок од 24 часа да го пријави истото на e-store@klimamarket.mk или на телефонските броеви 075/300-931 или 075/300-932.

КЛИМАМАРКЕТ во најкус рок ќе Ве извести за понатомошната постапка со цел да ги заштитиме Вашите права како потрошувач.

 

 

 

Овластени сервисни центри

За повеќе информации обратете се на:

e-store@klimamarket.mk или на телефонскиот број 075/300-931; 075/300-932

Контакт

  • 075/300-931 075/300-932
  • e-store@klimamarket.mk

Facebook

КЛИМАМАРКЕТ.мк © 2024. UKION SHOPS